2018, Triatlon OD Ouderkerkerplas

Zwemmen: 4x een ronde van 375m +/- met 3x over land. Dat was best zwaar, heel zwaar. Als ik terug kijk op mijn Garmin knalde mijn hartslag diep in zone 5. Een trap in je gezicht van een schoolslag zwemmer was de icing on de cake. Ik ben wakker!

Door naar het volgende onderdeel: Fietsen. Transitie naar het fietsen ging fantastisch. Schoenen zaten al vast op de fiets. Na de drempel kon ik voor het eerst elegant op de fiets springen en warempel schoten de voetjes direct in de schoenen. Trappen als een malle tegen de wind in. Met de wind mee af en toe tegen de 46km/u tikken. Heerlijk! Met een gemiddelde van 34km/u niets te klagen.

Ook uit de schoenen glijden en voor de balk afspringen ging goed, maar dan hardlopen… Rugpijn en ritme proberen te vinden met een pace rond de 4.5 min per km. Op een of andere manier kon ik de cadans maar niet vatten. Desalniettemin een pace van 4.35 p/k gemiddeld. Stom als het wellicht klinkt, maar ik had meer van mijzelf verwacht (rond 4.15).

Een totaal tijd van 2 uur en 22 minuten en dat voor 1.5k zwemmen, 40k fietsen en 10 kilometer lopen. Toch niet zo gek. Op naar de volgende (maar eerst even herstellen)!