Inspraak door Anett Terpstra Masterplan Nieuw-West

Geachte aanwezigen,
sinds dit voorjaar probeer ik als actieve bewoner van Nieuw-West wat meer informatie te krijgen over het Nationaal programma Samen Nieuw-West.

Wat mij opvalt is dat er niet heel scheutig informatie wordt gedeeld. De website laat weinig nieuws zien, er is geen agenda en de mailtjes worden pas na 3 weken of helemaal niet beantwoord. Er blijkt ook helemaal geen nieuwsbrief te zijn.

Er schijnt al een Alliantie Bestuur te zijn geĆÆnstalleerd. Ook is mij ter ore gekomen dat het bestuur zich zal vestigen in Ru Pare. Het lijkt alsof men nu al kiest voor platgetreden paden waar informeel overleg in de achterkamertjes zal plaatsvinden.

Het masterplan Samen Nieuw-West is al langer dan een jaar geleden van start gegaan en er ligt een dik convenant. De trein staat al op de rails en is ook al begonnen met rijden. 

Ik ben nog nooit in een trein gestapt waar we ter plekke nog gingen overleggen over bestemming, tussenhaltes, snelheid, prijs en bezetting. De bewoners blijven dus  op het perron achter.

Ik heb voor deze inspraak tips gevraagd aan de programma directeur van masterplan Zuid-Oost.  Zij zegt: stel de juiste vragen, vraag door en laat je niet afschepen met sociaal-wenselijke antwoorden. Maar als het team van Samen Nieuw-West niet reageert op mijn vragen dan mis ik dus deze trein. 

Ik wil het team en bestuur van Samen Nieuw West het volgende voorstellen:

Start in september met een nieuwe locatie en wissel elke 3 maanden. Trek de wijk in. Ja dat vergt veel meer inspanning en verhuizing  maar die inspanning is nodig als u de 160.000 inwoners van Nieuw West wilt bereiken. Zoek een lege ruimte op het Delflandplein, drie maanden later op het BelgiĆ«plein, dan Osdorpplein enzovoorts. Zet de deuren en ramen wijd open. Laat mensen laagdrempelig binnenkomen, kopje koffie, kopje thee en ook inloop op koopavond en zaterdagochtend. Luister naar wat men in elke wijk te vertellen heeft. Durf transparant te zijn. Doe dit gedurende 2 jaar en maak dan de balans op en stippel samen verder de toekomst uit.

Ik heb ter illustratie voor u en het team een kaart gemaakt van Nieuw-West waarmee ik laat zien dat wij geen wormvormig aanhangsel meer zijn van de centrale stad. Daarvoor zijn we veel te groot, veel te belangrijk en ja, veel te trots. Het is belangrijk dat wij voor onszelf opkomen, meer mandaat vragen, meer slagkracht krijgen en onszelf een gezond en veilig stadsdeel wensen. Voor iedereen!

Ik laat de kaart hier achter en ik nodig u uit om deze ergens in uw pauze of later te bekijken. Maak er een foto van. We zouden het de schatkaart van Nieuw-West kunnen noemen.

Mijn telefoonnummer staat op de kaart, een ieder van u hier aanwezig mag mij bellen als er een onderwerp op de kaart staat waarvan u denkt, interessant, daar zou ik wel eens verder over willen praten. Dat kost u niets, hooguit een kopje koffie.  Ik dank u voor uw tijd.