Verslag 30 2021 oktober inrichting braakliggend terrein bij Dijkgraafplein

Via de stadsboerderij Osdorp en de gemeente zijn de bewoners van De Punt uitgenodigd om mee te denken aan de inrichting van het braakliggend terrein bij Dijkgraafplein. Enige maanden geleden konden we stemmen op diverse concepten. Anderhalve week geleden werden wij uitnodigt om mee te denken over de uitwerking van het gekozen ontwerp.   

Omdat ik pas om 12.00 aanwezig kon zijn kan ik niet verslag doen over de gehele dag (vanaf 10.00). Bij binnenkomst waren er ongeveer zo’n 15 bewoners die actief 2 kaarten aan het maken waren voor de inrichting. De discussie vlak voor de pauze ging vooral over het gebrek aan de mogelijkheid over beheer en/of een beheerder op locatie. Daarbij werden vragen gesteld over het te besteden budget. Het budget zou voornamelijk komen uit het potje ‘groen’. Concrete budget cijfers werden niet verteld. Er werd verteld dat het plan wat wij vandaag maakte voorgesteld zou worden aan de gemeente en verder uitgewerkt zou worden. Concreet: we werkte deze dag volgens beste intenties, een, (onbekend) budget en beloften. 

Na deze korte en felle discussie gingen we over naar de pauze. Na de pauze gingen we dieper in op het ontwerp. Een vlindertuin met vijvertje, een heuveltje van anderhalve meter hoog, een kinderspeeltuin voor de kleintjes, een verhard sportveld voor fitness, yoga en bootcamps, maar ook een voetbalveldje. Aan ideeën en vooral creativiteit van de bewoners geen gebrek! Na 2 uur knippen, plakken en praten kreeg ik het gevoel dat beide plannen sterk waren. De een had zeer veel details en de ander wat minder. Wat lastig was, is dat er geen klap gegeven kon worden of ‘de’ gemeente de plannen haalbaar en uitvoerbaar vinden. Een groep heeft dan ook een vervolg sessie met de gemeente gevraagd. Hoewel het een tijdelijke inrichting van het terrein betreft waren er toch wel weer 15 bewoners uit De Punt bij elkaar. Bewoners die dingen willen en visie hebben. Het is nu de taak van de gemeente om de bal op te pakken en het plan verder uit te werken. Zij heeft weer een kans gekregen om het vertrouwen een stukje terug te winnen van ons bewoners. 

Tot slot:
Gemeente, u heeft goud in de handen met deze bewoners. Het vertrouwen is fragiel. De buurt De Punt verdiend al jaren flink meer liefde en aandacht. Wees zuinig op deze bewoners en laat zien dat u om deze bewoners geeft. Hopelijk zal u de plannen uitwerken tot iets prachtigs.

May be an image of indoor
No photo description available.

Leave a Comment